Puncte de interes

Biblioteca Comunală Valea Mărului datează din anul 1965, mărturie fiind documentele de achiziţionare existente, factura din data de 05.10.1965. Biblioteca a funcţionat în diverse locuinţe ale cetăţenilor, plătin chirie: în casa cetăţeanului Chiriac Florea, în incinta Căminului Cultural, în conacul boieresc existent în comună, care găzduia şi alte instituţii( gradiniţa, C.A.P.-ul). Din 1994 biblioteca comunală a fost mutată în clădirea magazinului sătesc unde a funcţionat cu chirie până în 2001, când a fost mutată în casa cetăţeanului Grigore Dimitrie. În acelaşi an a fost mutată iar în spaţiul magazinului sătesc şi a funcţionat până în 2006, când în sfârşit i-a fost găsit un spaţiu adecvat în incinta Primăriei. Fondul de carte existent la data de 20 mai 2009 cuprinde un număr de 10538 de volume, achiziţii importante făcându-se în anul 2007.
Bibliotecarii care au deservit această bibliotecă au fost: Fuică Georgeta, înv. Toderiţa Gafton, prof. Vulpe Vasile, prof. Starcu Paula.

 

Bibliotecar: Macovei Silvia 

Educaţie:

Grădiniţe:
– Grădiniţa cu Program Normal nr. 1, com.Valea Mărului;
– Grădiniţa cu Program Normal nr. 2, com.Valea Mărului;
– Grădiniţa cu Program Normal nr. 1, sat Mîndreşti, com.Valea Mărului.

Școli gimnaziale:
– Şcoala Gimnazială Nr. 1, com. Valea-Mărului
Telefon: 0236 332 169
E-mail: scoalavaleamarului@yahoo.com.

– Şcoala Primară Nr. 1, sat Mândreşti, com. Valea-Mărului.

Transportul de persoane către localitățile învecinate se face cu autobuze, microbuze și cu autoturismele proprii. Serviciul de alimentare cu apă este una dintre utilitățile aflate pe lista de priorități – există un proiect aprobat lucrările urmând să demareze cât de curând.

Ultima actualizare: 11:26 | 16.07.2024

Sari la conținut