Zăpada viscolită în rafale puternice a blocat DJ 251 Matca-Valea Mărului

UPDATE… ORA 14.40

Drumul județean 251 a fost deblocat, anunță primarul  vălmărean Florin DOCA.

„Drumul e deblocat !  Mulțumită societății PODTEC, am reușit să schimbăm și cauciucul care era grav deteriorat.  Mulțumesc și directorului de la Drumuri Județene care a trimis un plug purtat.”

 

Pe tronsonul de drum DJ 251 se circulă cu dificultate, anunță primarul Florin Doca de la Valea Mărului.

„De ieri de la orele 16.00 zăpada viscolită a blocat DJ 251. Au fost prinse în blocaje mașini, microbuze. Din păcate nu s-a deranjat nimeni ieri să ne trimită o avertizare în acest sens. Am intervenit cu boldoexcavatorul de la UAT Valea Mărului și am reușit să scoatem oamenii din nămeții viscoliți. Am deblocat o dată drumul însă viscolul ne face mari probleme. Am dat dispoziție să mai meargă un buldoexcavator. În plus am cerut sprijin directorului de la Drumuri Județene, domnului Tudor Luciano, să trimită un utilaj pentru a debloca drumul și a îndepărta sulurile de zăpadă . Aștept acum să ajungă o wollă trimisă de domnia sa.” a explicat primarul Doca.

Tot de la primarul Doca am aflat că a cerut  ajutor de la ISU și anume, cu sprijinul agenților de poliție de la Tecuci să fie oprit traficul pentru o oră. Acum se circulă pe un singur sens. Deplasarea de la la Tecuci către Valea Mărului se face în 2 ore, mai spune primarul Doca.

„Depunem eforturi ca în maxim 2 ore să mărim banda de circulație. Rog autoritățile de la Cudalbi să oprească traficul spre Valea Mărului -Matca- Tecuci până la deblocarea șoselei. Avem nevoie de maxim o oră.” a spus primarul Doca .

sursa: www.ziarulzona.ro